Oekraïnecrisis duwt Bel20 ruim 10 procent onder piek

Nu de Russische tanks de Oekraïense grens oversteken – onder het mom van een vredesoperatie – belanden de beurzen wereldwijd in correctie. De Bel20 ging dinsdag bij de opening ruim 2 procent lager.

De Europese beurzen openen dinsdag vuurrood. De Bel20 deelt in de klappen met een verlies van 2,2 procent tot 3.883 punten. Dat is het laagste peil sinds mei 2021.

De Brusselse sterindex noteert nu officieel in een correctie, met name een terugval van minstens 10 procent tegenover de piek. Op 4 november piekte de Bel20 op 4.402 punten en daar zitten we nu 12 procent onder.

TIME IN THE MARKET BEATS TIMING THE MARKET.
Ken Fisher Oprichter Fisher Investments

De beurzen flirten wereldwijd met een correctie. De futures wijzen op een terugval van bijna 2 procent voor de S&P500-index straks, wanneer Wall Street aan de handelsweek begint na President’s Day maandag. Ook dat is voldoende om Wall Street in een correctie te doen belanden.

GEOPOLITIEKE SPANNINGEN DUREN MEESTAL NIET LANG EN EEN HERSTEL KAN VERASSEND STERK ZIJN.
Frank Vranken Strateeg bij Edmond De Rothschild

Op de beurs van Moskou is de situatie het ergst. Na een 8 procent lagere opening noteert de referentie-index MOEX (vroeger bekend onder MICEX) liefst een derde onder de piek van oktober vorig jaar. Een zware berenmarkt dus.

Beleggers willen af van risicovolle beleggingen door de dreigende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ze schuilen onder meer in staatspapier. Daardoor zakt de Belgische tienjaarsrente dinsdagmorgen met 4 basispunten tot 0,61 procent.

Ook goud trekt hoger, terwijl het ‘virtuele goud’ bitcoin voor de zesde dag op rij onderuitgaat.

Bron: www.tijd.be

Facebook

Ontdek meer

Vrijblijvend advies

info@vdvforyou.be
Tel:059/51 44 33

Betrouwbaar, transparant en altijd op jouw maat.

VDV For You is er letterlijk voor jou!

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen over financiën en verzekeringen. Wij zijn er om jou te helpen.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.