Veel gestelde vragen & antwoorden

VDV For You

VDV For You

Heb je vragen over je verzekeringen of financiën? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden.

Vrijblijvend advies

info@vdvforyou.be
Tel:059/51 44 33

Over enkele weken trekt mijn dochter het huis uit. Wanneer moet ze een eigen familiale verzekering aangaan?

De familiale verzekering, die de aansprakelijkheid van particulieren dekt wanneer een verzekerde schade toebrengt aan derden, wordt gedeeltelijk bepaald door de wet, die minimumvoorwaarden oplegt. Daarboven kan de verzekeraar vrij een aantal dekkingen aan dit minimum toevoegen.

De dekking van gezinsleden die verhuizen, is zo’n bijkomende dekking. Of jouw dochter meteen een familiale verzekering nodig heeft om zonder onderbreking gedekt te zijn, hangt dus af van wat in jouw familiale verzekering staat.

Enkele verzekeraars bieden een dekking van drie of zes maanden (of zelfs een jaar) nadat een gezinslid het gezin verlaat. Als je verzekeraar dat ook doet, dan heeft jouw dochter nog even de tijd om een eigen verzekering aan te gaan.

Indien je verzekeraar deze waarborg niet biedt, dan kan ze beter vóór haar verhuis aankloppen bij een verzekeraar. Ze kan ervoor kiezen om de dekking pas te laten ingaan vanaf een bepaalde datum.

Let wel: als kinderen het huis verlaten maar wel nog ten laste zijn van de ouders, blijven ze gewoonlijk mee gedekt door de familiale verzekering van hun ouders.

Ontdek meer

Betrouwbaar, transparant en altijd op jouw maat.

VDV For You is er letterlijk voor jou!

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen over financiën en verzekeringen. Wij zijn er om jou te helpen.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.