Rechtsbijstand

Rechtsbijstand Gezin

Je kan een rechtsbijstandsverzekering aangaan ter aanvulling van andere verzekeringsdekkingen, bijvoorbeeld de woningverzekering (ook brandverzekering genoemd).

In dat geval geldt de rechtsbijstandsverzekering alleen voor geschillen die te maken hebben met de dekking van de woningverzekering.

Een voorbeeld van de tussenkomst van een Rechtsbijstanddekking in de brandverzekering

Omdat de leiding van de centrale verwarming in het gebouw naast de woning van Xavier is gesprongen, zit hij met een vochtige beschadigde muur. Herstelling, opnieuw witten en schilderen blijken nodig. Maar de eigenaar van het aanpalende gebouw vertikt het om schadevergoeding te betalen.

Om gelijk te krijgen en de onkosten (die slechts 1.189,89 € bedragen) terug te vorderen, moet Xavier de zaak voor de rechtbank brengen. Daarvoor maakte zijn rechtsbijstandverzekering volgende kosten:

  • Interne behandelingskosten bij de verzekeraar  = 250,00 €
  • Expertisekosten   = 550,00 €
  • Dagvaardingskosten  = 167,00 €
  • Kosten en ereloon advocaat  = 1.040,49 €Totaal  = 2.007,49 €

De rechtsbijstand

Deze dekking verdedigt uw rechten.

Als u bij een ongeval in uw recht bent, zal u willen dat de tegenpartij uw schade vergoedt. U zal moeten de fout van tegenpartij bewijzen, evenals de grootte van uw schade. Hopelijk zijn de gevolgen niet te erg maar dat weet je nooit op voorhand, dus moet je op een goede rechtsbijstand kunnen rekenen.

U kan ook een geschil hebben met een hersteller, een leverancier of een maatschappij over een herstelling, een uitgevoerd werk, een waarborgregeling, een vergoeding … Ook hier zal je willen vergoed worden. Maar … dit zijn contractuele geschillen die alleen gedekt zijn in een uitgebreide polis rechtsbijstand.

Deze dekking vergoedt u niet zelf, maar neemt alle kosten op zich om uw schade te begroten en te vorderen. Kosten van administratie, expert, doktersonderzoek, deurwaarder, advocaat, gerechtskosten …

Wij zijn voorstander van een aparte onafhankelijke polis rechtsbijstand. De basiswaarborgen kunnen – naar eigen voorkeur en noden – uitgebreid worden met bijkomende dekkingen.

Heb je vragen? Nood aan advies? 
Aarzel niet ons te contacteren. We helpen je graag verder.

Verzekeringen up-to-date

Download de Brochure: Hoe je verzekeringen up-to-date houden?

Bekijk onze handige checklist

Nieuws

BA-verzekering verplicht in Italië voor alpineskiën

BA-verzekering verplicht in Italië voor alpineskiën

    Verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor alpineskiën in Italië Met ingang van 1 januari 2022, legt artikel 30 van het Italiaanse wetsdecreet…
Niet elke verzekering komt tussen bij schade door de natuur

Niet elke verzekering komt tussen bij schade door de natuur

Autoruiten die verbrijzeld werden door hagel en bagage die beschadigd raakte door brand. Heel wat reizigers krijgen te maken met…
Wat betekent de fiscale hervorming voor u en uw bedrijf?

Wat betekent de fiscale hervorming voor u en uw bedrijf?

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft zijn plannen klaar voor een eerste fase van een fiscale hervorming. Die…

Onze partners

Wil je graag een afspraak maken? Dat kan.

Heb je verzekeringsvraagstukken en zoek je antwoorden? Vraag je je af of jij en je gezin goed beschermd zijn?

VDV For You staat klaar om je te helpen. Ons team van specialisten beantwoordt al je vragen en zorgt voor gemoedsrust.

Scroll naar boven

Ontdek hoe je jouw verzekeringen up to date kunt houden.

Vul je e-mailadres in en download de brochure in pdf-formaat. Kom zo alles te weten over het actueel houden van je verzekeringspakket. 

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.