Mijn Gezondheid

Overlijdensverzekering

Wil je je dierbaren beschermen tegen de financiële gevolgen van je overlijden, dan kan het interessant zijn om een overlijdensverzekering aan te gaan. Het gaat om een specifieke vorm van levensverzekering. In functie van je noden en wensen heb je verschillende keuzes.

Je kan een levenslange overlijdensverzekering nemen. Die stort een bepaalde uitkering bij je overlijden, wanneer dat ook gebeurt: kort na het sluiten van de polis of als je een gezegende leeftijd bereikt. Je kan de premie in één keer betalen of op basis van regelmatige, vaak jaarlijkse, premies, of nog via premies tot het bereiken van een bepaalde leeftijd. Uitvaartverzekeringen zijn doorgaans levenslange verzekeringen van dat type.

De tijdelijke overlijdensverzekering biedt tijdelijk bescherming, bijvoorbeeld zolang je nog een lening moet afbetalen of tot het tijdstip waarop je kinderen afgestudeerd (zouden moeten) zijn. Ook hier bestaan er variaties in de manier waarop de premies betaald worden. De schuldsaldoverzekering past in deze categorie.

Je kan een overlijdensverzekering ook combineren met een spaarverzekering. Het gaat om zogenaamde gemengde levensverzekeringen waar een uitkering bij overlijden naast sparen voor later beoogd is, net als in de meeste groepsverzekeringen, waar het onderdeel “overlijdensverzekering” belangrijker is naarmate je een partner en kinderen ten laste hebt.

Heb je vragen? Nood aan advies? 
Aarzel niet ons te contacteren. We helpen je graag verder.

Brochure Hospitalisatie

Download de Brochure: De hospitalisatieverzekeringen en verzekeringen ambulante zorgen

Veel gestelde vragen

BA-verzekering verplicht in Italië voor alpineskiën

BA-verzekering verplicht in Italië voor alpineskiën

    Verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor alpineskiën in Italië Met ingang van 1 januari 2022, legt artikel 30 van het Italiaanse wetsdecreet…
Niet elke verzekering komt tussen bij schade door de natuur

Niet elke verzekering komt tussen bij schade door de natuur

Autoruiten die verbrijzeld werden door hagel en bagage die beschadigd raakte door brand. Heel wat reizigers krijgen te maken met…
Wat betekent de fiscale hervorming voor u en uw bedrijf?

Wat betekent de fiscale hervorming voor u en uw bedrijf?

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft zijn plannen klaar voor een eerste fase van een fiscale hervorming. Die…

Onze partners

Wil je graag een afspraak maken? Dat kan.

Heb je verzekeringsvraagstukken en zoek je antwoorden? Vraag je je af of jij en je gezin goed beschermd zijn?

VDV For You staat klaar om je te helpen. Ons team van specialisten beantwoordt al je vragen en zorgt voor gemoedsrust.

Scroll naar boven

Een goede gezondheid gaat boven alles. Ontdek alles over de hospitalisatieverzekering .

Vul je e-mailadres in en download de brochure in pdf-formaat. Kom zo alles te weten over de hospitalisatieverzekering. 

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.