Rechtsbijstand

Rechtsbijstand Brand

Je kan een rechtsbijstandsverzekering aangaan ter aanvulling van andere verzekeringsdekkingen, bijvoorbeeld de woningverzekering (ook brandverzekering genoemd).

In dat geval geldt de rechtsbijstandsverzekering alleen voor geschillen die te maken hebben met de dekking van de woningverzekering.

Een voorbeeld van de tussenkomst van een Rechtsbijstanddekking in de brandverzekering

Omdat de leiding van de centrale verwarming in het gebouw naast de woning van Xavier is gesprongen, zit hij met een vochtige beschadigde muur. Herstelling, opnieuw witten en schilderen blijken nodig. Maar de eigenaar van het aanpalende gebouw vertikt het om schadevergoeding te betalen.

Om gelijk te krijgen en de onkosten (die slechts 1.189,89 € bedragen) terug te vorderen, moet Xavier de zaak voor de rechtbank brengen. Daarvoor maakte zijn rechtsbijstandverzekering volgende kosten:

  • Interne behandelingskosten bij de verzekeraar  = 250,00 €
  • Expertisekosten   = 550,00 €
  • Dagvaardingskosten  = 167,00 €
  • Kosten en ereloon advocaat  = 1.040,49 €Totaal  = 2.007,49 €

De Rechtsbijstand

Deze dekking verdedigt uw rechten.

Als u bij een ongeval in uw recht bent, zal u willen dat de tegenpartij uw schade vergoedt. U zal moeten de fout van tegenpartij bewijzen, evenals de grootte van uw schade. Hopelijk zijn de gevolgen niet te erg maar dat weet je nooit op voorhand, dus moet je op een goede rechtsbijstand kunnen rekenen.

U kan ook een geschil hebben met een hersteller, een leverancier of een maatschappij over een herstelling, een uitgevoerd werk, een waarborgregeling, een vergoeding … Ook hier zal je willen vergoed worden. Maar … dit zijn contractuele geschillen die alleen gedekt zijn in een uitgebreide polis rechtsbijstand.

Deze dekking vergoedt u niet zelf, maar neemt alle kosten op zich om uw schade te begroten en te vorderen. Kosten van administratie, expert, doktersonderzoek, deurwaarder, advocaat, gerechtskosten …

Wij zijn voorstander van een aparte onafhankelijke polis rechtsbijstand. De basiswaarborgen kunnen – naar eigen voorkeur en noden – uitgebreid worden met bijkomende dekkingen.

Heb je vragen? Nood aan advies? 
Aarzel niet ons te contacteren. We helpen je graag verder.

Brochure Brandverzekering

Download de Brochure: De brandverzekering dekt veel meer dan alleen brand

Brochure Rechtsbijstand

Download de Brochure: Rechtsbijstand om uw rechten te vrijwaren.

Veel gestelde vragen over woningen

Is een woning in een risicogebied verzekerd tegen overstroming?

Is een woning in een risicogebied verzekerd tegen overstroming?

Als u in een overstromingsgebied woont, loopt u een veel groter risico om vroeg of laat met wateroverlast in uw…
Niet elke verzekering komt tussen bij schade door de natuur

Niet elke verzekering komt tussen bij schade door de natuur

Autoruiten die verbrijzeld werden door hagel en bagage die beschadigd raakte door brand. Heel wat reizigers krijgen te maken met…
Hoe stormschade voorkomen of beperken?

Hoe stormschade voorkomen of beperken?

In bepaalde perioden van het jaar komen stormen helaas vaker voor en kunnen ze veel schade aanrichten. Hoe kunt u zich voorbereiden op een storm?…

Onze partners

Wil je graag een afspraak maken? Dat kan.

Heb je verzekeringsvraagstukken en zoek je antwoorden? Vraag je je af of jij en je gezin goed beschermd zijn?

VDV For You staat klaar om je te helpen. Ons team van specialisten beantwoordt al je vragen en zorgt voor gemoedsrust.

Scroll naar boven

Ontdek alles over de brandverzekering.

Vul je e-mailadres in en download de brochure in pdf-formaat. Kom zo te weten waartegen je brandverzekering je, naast brand, nog meer beschermt.

Ontdek alles over de Rechtsbijstandsverzekering.

Vul je e-mailadres in en download de brochure in pdf-formaat. Kom zo te weten hoe de rechtsbijstand je helpt om al jouw rechten te vrijwaren en te doen gelden. 

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.