Veel gestelde vragen & antwoorden

Picture of VDV For You

VDV For You

Heb je vragen over je verzekeringen of financiën? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden.

Vrijblijvend advies

info@vdvforyou.be
Tel:059/51 44 33

Hoe bescherm je jouw woning en jezelf tegen diefstal terwijl je op reis bent ?

Wanneer de kat van huis is, dansen de muizen.
Of beter: slaan inbrekers hun slag. Wees ze te slim af en denk aan inbraakpreventie wanneer je jouw koffers pakt. En check – terwijl je toch bezig bent – ook even of alles in orde is qua brandveiligheid.

Ruim 1 op 2 brandverzekeringen bevat een waarborg tegen diefstal

De diefstalverzekering is een optie bij de brandverzekering. Wie een brandverzekering neemt, kiest in ruim de helft van de gevallen ook voor de bijkomende waarborg tegen diefstal. Terwijl de diefstalverzekering gemiddeld 73 euro per jaar kost, keren de verzekeraars gemiddeld 3.292 euro uit per diefstal of poging daartoe in woningen en kleine handelszaken. Verzekeraars tellen 3,1 miljoen waarborgen tegen diefstal op een totaal van ongeveer 5,5 miljoen brandverzekeringen in België.
Beter voorkomen dan genezen


Verzekering of geen verzekering, niemand kijkt uit naar een inbraak. Daarom blijft preventie beter dan het geneesmiddel. De aankomende vakantie is dan ook een geschikt moment om even enkele tips tegen inbraak te overlopen.

Terwijl je op vakantie bent, is het belangrijk dieven geen vrij spel te geven, noch in uw woning, noch op vakantie.
Diefstalpreventie is in de eerste plaats een kwestie van goede gewoontes, het hele jaar door. Wilt u meer weten over de algemene diefstalpreventie (goede gewoontes, mechanische en elektronische preventie), klik dan hier.

Alle preventie ten spijt, kan het jammer genoeg nog steeds voorkomen dat er wordt ingebroken. In België is naar schatting slechts zo’n 40% van de woningen tegen diefstal verzekerd. Lees hier wat al dan niet gedekt is in een diefstalverzekering en wat het slachtoffer na een woninginbraak inzake verzekeringen moet doen.

Ontdek meer

Betrouwbaar, transparant en altijd op jouw maat.

VDV For You is er letterlijk voor jou!

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen over financiën en verzekeringen. Wij zijn er om jou te helpen.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.