Veel gestelde vragen & antwoorden

Picture of VDV For You

VDV For You

Heb je vragen over je verzekeringen of financiën? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden.

Vrijblijvend advies

info@vdvforyou.be
Tel:059/51 44 33

Ik heb mijn auto verzekerd met een omniumverzekering. Als mijn laptop uit mijn auto gestolen wordt, wordt die dan vergoed?

Neen. Een omniumverzekering beschermt je tegen diefstal van jouw wagen zelf of schade ingevolge een poging daartoe, niet van de spullen die er in liggen. Dit zijn de zogenaamde “goederen” en worden niet gedekt in een omniumverzekering. Hetzelfde geldt dus voor fototoestellen, GPS-toestellen, GSM’s, enzovoort.

De inbraakschade aan je wagen is wel gedekt in een omnium- en mini-omniumverzekering. Wanneer de dieven voor het stelen van je laptop bijvoorbeeld een raam van de auto gebroken hebben, wordt de schade aan dat raam wel vergoed als je verzekerd bent voor diefstal. Meestal moet je wel een vrijstelling of franchise betalen.

De woningverzekering kan onder bepaalde voorwaarden een oplossing bieden. Wanneer de laptop namelijk gestolen werd doordat er geweld werd gepleegd of bedreigingen werden geuit tegen de verzekerde persoon, kan de diefstaldekking van de woningverzekering – ten minste, indien je ervoor gekozen heeft om ook diefstal te verzekeren en voor zover de laptop deel uitmaakt van de verzekerde inhoud – tussenkomst verlenen voor de gestolen laptop. Ook hier kan er sprake zijn van een franchise en van vergoedingsplafonds.

Beter voorkomen dan genezen!

Om diefstal en schade daardoor aan je wagen te vermijden, laat je beter geen waardevolle zaken achter in de wagen.

Hoe je verzekeringen up-to-date houden?

Deze brochure helpt je bij de voorbereiding van een gesprek met je verzekeraar. Het leven evolueert constant, net als je visie op de toekomst. Dan is het ook van belang dat de verzekeringen

Ontdek meer

Betrouwbaar, transparant en altijd op jouw maat.

VDV For You is er letterlijk voor jou!

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen over financiën en verzekeringen. Wij zijn er om jou te helpen.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.