Veel gestelde vragen & antwoorden

Picture of VDV For You

VDV For You

Heb je vragen over je verzekeringen of financiën? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden.

Vrijblijvend advies

info@vdvforyou.be
Tel:059/51 44 33

Een rookmelder

Waarom een rookmelder?

Bedenk dat rook en verbrandingsgassen meer slachtoffers maken dan vlammen:
Rook is donker, zodat je vrijwel niets meer ziet, gedesoriënteerd geraakt en in paniek slaat.
Rook en verbrandingsgassen kunnen irritatie veroorzaken aan de ademhalingswegen, alsook vergiftigingsverschijnselen en verstikking.
Hete rook kan de ademhalingswegen verbranden.

Wat is een rookmelder?

Een rookmelder is een klein apparaat dat je in alle grootwarenhuizen en doe-het-zelfzaken kan kopen. De rookmelder werkt volledig autonoom, met een batterij. Hij detecteert voortdurend de ruimte waar hij hangt en brengt een alarmsignaal voort wanneer hij rook detecteert.

Een rookmelder waarschuwt je wanneer er brand ontstaat, zodat je tijdig je huis kan verlaten en de brandweer kunt verwittigen. Een rookmelder bewijst vooral ’s nachts zijn nut, wanneer je slaapt. Denk niet dat je van de rook wakker wordt. Rook bevat immers koolmonoxide (CO), die je in een nog diepere slaap brengt.

Hoe plaats je een rookmelder?

Een rookmelder moet je conform de gebruiksaanwijzing plaatsen in ruimten van je woning waar rook, stoom of stof niet “van nature” aanwezig is. Een rookmelder reageert immers op al die zaken.
Zo plaats je maar beter geen rookmelder in een garage (uitlaatgassen) of keuken (stoom, damp) om loos alarm te voorkomen.
In alle andere ruimten kan je wel een autonome rookmelder plaatsen.

Plaats er in elk geval op elke verdieping één, in de hal en de gang. Controleer na plaatsing ook of je het alarmsignaal in alle ruimtes van je woning hoort, ook met gesloten deuren.

Onderhoud de rookmelders conform de voorschriften van de fabrikant.

Ontdek meer

Betrouwbaar, transparant en altijd op jouw maat.

VDV For You is er letterlijk voor jou!

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen over financiën en verzekeringen. Wij zijn er om jou te helpen.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.