Veel gestelde vragen & antwoorden

Picture of VDV For You

VDV For You

Heb je vragen over je verzekeringen of financiën? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden.

Vrijblijvend advies

info@vdvforyou.be
Tel:059/51 44 33

Ik kocht een appartement op plan wat met de verzekering?

Ik kocht een appartement op plan en heb voor de afwerking (deuren, vloeren, plinten en keuken) gekozen voor meer luxueuze opties. Ben ik via de blokpolis van het appartement wel voldoende verzekerd?

Bij een woning (huis of appartement) die je op plan wordt koopt, is vaak een vrij beperkt budget inbegrepen voor de standaard afwerking. Het kan gaan om de keuze van sanitaire toestellen, keukens, vloeren, deuren, enzovoort. Wie de woning voor eigen gebruik aankoopt, gaat al snel een stuk boven dat budget.

Een blokpolis is een brandverzekering die een gebouw met meerdere appartementen dekt, met uitsluiting van de inhoud (de inboedel) van de bewoners. Dat betekent dat alle delen die aan het gebouw “vast” zitten, in principe mee gedekt zijn in de blokpolis zoals ook de keuken, deuren, vloeren, enzovoort.

Toch is het mogelijk dat de blokpolis slechts rekening houdt met de voorziene standaardbedragen of met een algemene norm van standaardafwerking die in elk appartement terug te vinden is. Als je voor een luxueuzere of duurdere afwerking hebt gekozen, of je na enkele jaren de standaard inrichting vervangt door luxueuzer uitrustingen, is het raadzaam om na te kijken of de verzekering van het gebouw (de blokpolis) wel genoeg dekking biedt en je niet onderverzekerd bent voor die duurdere inrichting van jouw woning. Check het in de algemene voorwaarden van de polis of vraag het aan de syndicus en/of de verzekeraar om zeker te zijn.

Als blijkt dat de dekking van de blokpolis niet voldoet, kan je best zelf zorgen voor extra bescherming. Ga eens langs bij je verzekeraar van je inhoud (inboedel) of bekijk met hem de mogelijkheden om voldoende verzekerd te zijn. Eventueel kan je dit ook regelen met de blokpolis-verzekeraar die je mits een bijkomende individuele bijpremie een dekking biedt die wel voldoet. Je bent niet gebonden aan de verzekeraar van de blokpolis of de inhoud van je woning, maar weet wel dat bij schade het de zaken makkelijker maakt als er minder verzekeraars bij betrokken zijn.

Ontdek meer

Betrouwbaar, transparant en altijd op jouw maat.

VDV For You is er letterlijk voor jou!

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen over financiën en verzekeringen. Wij zijn er om jou te helpen.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.