Veel gestelde vragen & antwoorden

Picture of VDV For You

VDV For You

Heb je vragen over je verzekeringen of financiën? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden.

Vrijblijvend advies

info@vdvforyou.be
Tel:059/51 44 33

Wat gebeurt er met mijn brandverzekering als ik verhuis?

Wanneer je verhuist, bewoon je meestal tegelijk de « oude » en de « nieuwe » woning tijdens de periode die verstrijkt tussen het moment waarop je de sleutels krijgt van de nieuwe woning en het ogenblik waarop je de sleutels van de oude woning teruggeeft (einde van de verhuis). Je kunt immers gebruik maken van het feit dat de nieuwe woning nog leeg staat om er verfraaiingswerkzaamheden in uit te voeren en de verhuis op zich kan enige tijd in beslag nemen, …

Kortom, je hebt de oude woning nog niet volledig verlaten, maar bewoont intussen toch al de nieuwe woning. De verzekeraars hebben met die mogelijkheid rekening gehouden. Je brandverzekering geldt tegelijk voor de gebouwen en voor de gedekte inhoud, op beide adressen gedurende een periode die begint waarop de nieuwe woning ter beschikking wordt gesteld.

Die periode kan variëren naargelang van de verzekeraar en kan verschillen naargelang het gaat om de dekking « gebouw » dan wel « inhoud ». Meestal loopt die periode twee maanden. Check het in je polis. Het is belangrijk dat je na de verhuis je adreswijziging meedeelt zodat jouw verzekering definitief overgezet wordt naar het nieuwe adres. Zo kan je verzekeraar je polis aanpassen aan jouw nieuwe woning en bijvoorbeeld de verzekerde bedragen aanpassen zodat je niet onder- of oververzekerd bent.

Zo niet, zal na die periode tijdens welke beide adressen gedekt zijn je verzekering alleen nog het risico dekken dat vermeld is in de polis: dit is jouw oude adres … Je hebt er hoe dan ook alle belang bij je verzekeraar of tussenpersoon zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van jouw verhuisplannen zodat hij je kan informeren over wat je moet doen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat gebeurt er bij een verhuis naar het buitenland?
In dat geval loopt de verzekering af op de datum van de verhuis.

Ontdek meer

Betrouwbaar, transparant en altijd op jouw maat.

VDV For You is er letterlijk voor jou!

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen over financiën en verzekeringen. Wij zijn er om jou te helpen.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.